„A legmagasabb kitüntetés
mások szolgálata.”

Max Brooks

Fejér Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Sárbogárdi Tagintézménye

Mottónk

„A jó szeretet ismérve az, hogy a gyermek is úgy érzi: szeretik.

A jó szeretet cselekszik, de nem beavatkozó, hanem melléálló módon.

A gyereket igyekszik megismerni és így alkalmazkodni hozzá. Elfogadja olyannak, amilyen, a meglevő képességeket fejleszti, alkalmazkodik az elvárásaival. Nem állítja a gyereket sem egyéniségéhez, sem korához képest teljesíthetetlen feladatok elé…

A gyermeket igyekszik megérteni. Minden helyzetben belebújik kicsit a gyerek bőrébe, mit érezhet, mit miért tesz, mi mozgatja?…

Mindezek után igyekszik segíteni őt a nehézségeken minél kevesebb szenvedéssel átjutni.”

(dr. Fülöp Zsuzsanna)

Intézményünk két pedagógiai szakszolgálat egységesítésével jött létre. A két jogelőd intézmény a Nevelési Tanácsadó és az Egységes Pedagógiai Szakszolgálat 2013 szeptemberéig négy feladatot látott el a jelenlegi Sárbogárdi járás területén, amely feladatok száma 2013 szeptemberétől kilencre emelkedett. 2017 szeptemberétől a jogszabályi változások miatt a fejlesztő nevelés beleolvadt a korai fejlesztésbe, így a továbbiakban 8 szakfeladatot lát el intézményünk:

  • gyógypedagógiai tanácsadás, korai fejlesztés és gondozás
  • szakértői bizottsági tevékenység
  • nevelési tanácsadás
  • logopédiai ellátás
  • konduktív pedagógiai ellátás
  • gyógytestnevelés
  • iskolapszichológiai, óvodapszichológiai ellátás
  • kiemelten tehetséges gyermekek, tanulók gondozása

Feladatainkat többnyire az intézmény ügyviteli telephelyén látjuk el tágas, jól felszerelt helyiségekben, ahol a szülők és gyermekek számára kulturált várakozási lehetőséget, a vizsgálatokhoz, tanácsadáshoz, terápiás ellátáshoz barátságos, bizalmi légkört biztosítunk.

A sok gyermeket érintő ellátásokat (logopédia, gyógytestnevelés) többnyire a gyermekek lakóhelyén, az őket ellátó köznevelési intézményekben biztosítjuk.

Intézményünk egész évben, folyamatosan nyitva tart, a nyári szünetben is biztosítva a gyermekek terápiás ellátását, a vizsgálati lehetőséget.