„A legmagasabb kitüntetés
mások szolgálata.”

Max Brooks

Fejér Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Enyingi Tagintézménye

A Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Enyingi Tagintézményének elődintézménye az Enyingi Nevelési Tanácsadó Intézet hivatalosan az Enyingi Liget Speciális Általános Iskola épületében 2004 decemberében a Fejér Megyei Pedagógiai Intézet intézményegységeként alakult meg. Előtte csak hetente egyszer volt tanácsadás utazó szakemberek ellátásával. 2008 januárjában a Fejér Megyei Pedagógiai Intézet megszűnésével a Fejér Megyei Egységes Pedagógiai Szakszolgálat tagintézményeként folytatta működését.

A 2013-ban felálló járási rendszer több szempontból is befolyásolta az intézmény működését.

Enying Város Önkormányzatának jelentős anyagi támogatásával 2013-ban szeptemberében már a jelenlegi épületben (Enying, Ady Endre utca 2.) kezdhette meg a tanévet az időközben szervezetileg is átalakult Pedagógiai Szakszolgálat.

2013. szeptember 1-től a megalakult Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat tagintézményeként működik a korábbi Nevelési Tanácsadó.

A Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Enyingi Tagintézménye kiemelt feladatának tekinti továbbra is a magatartási, tanulási, beilleszkedési nehézséggel, pszichés zavarokkal küzdő gyermekek és tanulók pszichológiai, gyógypedagógiai vizsgálatát és ellátását.

CSALÁDBARÁT SZOLGÁLTATÓ HELY 2020 tanúsító védjegy bronz fokozatának elnyerése.

A Fejér Megyei Pedagógia Szakszolgálat Enyingi Tagintézménye a közelmúltban elnyerte a Családbarát Szolgáltató Hely tanúsító védjegyének Bronz fokozatát, amely olyan minősítési lehetőség a pályázó szolgáltató helyek számára, amelynek elnyerésével a tanúsítvány birtokosa hiteles és minőségi értékelést kap a családbarát működésről.

A Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. a Családbarát Hely tanúsító védjegy (CSBHTV) létrehozásával mindenki számára kiszámítható minőséget jelentő tanúsítási rendszert dolgozott ki.

Ez a védjegy bizonyítja a munkavállalók és a szolgáltatást igénybe vevők számára, hogy a védjegy tulajdonosa családbarát szemléletű, azaz családbarát szolgáltatást nyújt, mely egyúttal a szervezet társadalmi felelősségvállalását is igazolja. A tanúsítvány elnyeréséhez egy auditon is meg kellett felelnie a FMPSZ Enyingi Tagintézményének. Többek között az akadálymentes környezet, baba-mama barát szolgáltatás, a gyereknek és
családoknak szervezett programok voltak a fő vizsgálati szempontok, melynek az intézmény megfelelt.

Célunk, hogy a most elért eredményt megtartva, egy év múlva sikeresen pályázzunk az Ezüst fokozat elnyeréséért. Továbbra is családias légkörben, a család és a gyermek egyéni igényeit figyelembe véve, a szakmájuk iránt elkötelezett pedagógusokkal, magas szakmai színvonalú ellátást nyújtva várjuk a családokat.