„A legmagasabb kitüntetés
mások szolgálata.”

Max Brooks

Továbbtanulási, pályaválasztási tanácsadó

Fejér Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat továbbtanulási és pályaválasztási tanácsadás feladatellátását a 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről és a 15/2013. (II. 26.) EMMI rendelet a pedagógiai szakszolgálati intézmények működéséről határozza meg.

A törvényi szabályozás szerint a Fejér Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat továbbtanulási, pályaválasztási tanácsadása a vármegye valamennyi településén tanuló általános- és középiskolás diákok számára nyújt szakszerű tanácsadást, aktuális tájékoztatást a továbbtanulás kérdéseivel kapcsolatban.

Célunk

A pályaválasztás és az iskolaválasztás előtt álló diákokat – készségeik és képességeik feltárásával – támogatjuk a megfelelő döntés meghozatalában. A tanácsadás során segítjük a tanulókat, hogy a saját érdeklődésüknek és a munkaerő-piaci igényeknek megfelelő pályát, szakmát válasszanak.

Feladatunk

A tanuló adottságainak, tanulási képességének, irányultságának szakszerű vizsgálata, és ennek eredményeképpen pálya- és iskolaválasztás ajánlása.

Az intézmények csoportos pályaorientációs tájékoztatást és tanácsadást igényelhetnek, lehetőség szerint szerdai vagy csütörtöki napokon. Kérjük, először foglaljanak időpontot, majd a visszaigazoló e-mail után a jelentkezési lapot töltsék ki és juttassák vissza számunkra a megadott formátumban.

Tisztelt Intézményvezetők, Pályaválasztási Felelősök, Osztályfőnökök!

Az alábbi űrlapon adhatják le a 2023/2024-es tanévben megvalósuló, továbbtanulási, pályaválasztási órákra szóló jelentkezéseiket:

Jelentkezés pályaválasztási órára

Időpontfoglalás előzetes e-mail (palyavalasztas@fejermepsz.hu) és telefonos egyeztetéssel lehetséges. Mivel sok iskolában tartunk csoportos tájékoztatást, ezért kérjük, hogy egy hónappal előre jelezzék igényüket kollégáinknak. Köszönjük megértésüket és segítségüket.

Kérjük, amennyiben megkapták az időpontról a visszaigazoló emailt, akkor töltsék ki a gyerekek adatait, amelyek szükségesek számunkra a kötelező adatszolgálatatáshoz. Az adatokat excel táblázatban a megadott formátumban küldjék vissza email címünkre.

Továbbtanulási, pályaválasztási tanácsadó