„A legmagasabb kitüntetés
mások szolgálata.”

Max Brooks

Főigazgatói köszöntő

Kedves Látogató!

Szeretettel köszöntöm a Fejér Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat honlapján! Szándékaink szerint sokrétű információval szeretnénk e felületen segíteni mindazokat, akik érdeklődnek szolgáltatásaink iránt.

Intézményünk – bár egyes tevékenységeink több évtizedes múltra tekintenek vissza – meglehetősen fiatal: ebben szervezeti formában 2013-ban nyitotta meg kapuit. A jogalkotói szándéknak megfelelően ebben az esztendőben alakultak meg országszerte a megyei szerveződésű pedagógiai szakszolgálati intézmények. Az új intézmények bázisa a megyék területén különböző fenntartás alatt álló, különböző szervezeti formában és szakmai minőséggel működő jogelőd intézmények voltak.

A Fejér Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat nyolc tagintézménnyel és székhelyintézménnyel működő pedagógiai szakszolgálati intézmény. Tagintézményeink megtalálhatók minden járásban, ügyviteli telephelyük a járási székhelyen működik. Ez a vármegyei szerveződés lehetővé teszi, hogy minden gyermek, tanuló a lakhelyéhez közel hozzáférjen támogató szolgáltatásainkhoz.

Szakalkalmazotti közösségünk elkötelezett a humanisztikus nevelési értékek és a minőségi szakszolgáltatás iránt. Tevékenységünket szolgálatnak tekintjük, melyet a társadalmi és partneri igényeknek megfelelően alkotó, motiváló, empatikus légkörben végzünk, ahol minden kliensünk, legyen az gyermek, szülő, pedagógus, vagy egyéb szakember, megkapja a számára szükséges pedagógiai támogatást. Büszkék vagyunk szakmai munkánkra, értékeinkre, hagyományainkra, melyek bemutatása mellett arra is törekszünk, hogy az aktualitásokról is folyamatosan tájékoztassuk a honlapra látogató kedves érdeklődőket.

Kérem, amennyiben felkeltettük érdeklődését intézményünk, a szakszolgálati ellátás iránt, ne csak interneten látogasson el hozzánk. Találkozzunk a Szakszolgálatban!

Dr. Mile Anikó
főigazgató