„A legmagasabb kitüntetés
mások szolgálata.”

Max Brooks

Fejér Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Enyingi Tagintézménye

Tisztelt Látogató!

Üdvözöljük a Fejér Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Enyingi Tagintézményének oldalán.

A Pedagógiai Szakszolgálat alapfeladata a gyermekek és a serdülők beilleszkedési, teljesítménybeli és neurotikus tünetekben jelentkező zavarainak feltárása és megszüntetése, az egészséges alkalmazkodás elősegítése. A pszichológiai tevékenység az okok feltárására, a konfliktusok feldolgozására irányul azokban az esetekben, amikor a gyermek állapota orvosi ellátást még nem tesz szükségessé, pedagógiai eszközökkel pedig már nem rendezhető. A pedagógiai fejlesztő és korrekciós munka a tanulási gátoltság, a részképességekben való elmaradás, a képességeknek nem megfelelő teljesítés leküzdésében segíti a gyerekeket.

Célunk egy olyan stabil, magas szakmai szolgáltatást nyújtó, minden igényt kielégítő pedagógiai szakszolgálat megteremtése, amely hozzásegíti a térségben élő gyermekeket és tanulókat, hogy legjobb képességük szerint boldoguljanak az óvodában, iskolában és majd később a mindennapi életben, munkában.

Családias légkörben, a család és a gyermek egyéni igényeit figyelembe véve, a szakmájuk iránt elkötelezett pedagógusokkal, magas szakmai színvonalú ellátást nyújtva várjuk a családokat.