A legnagyobb hiba, amit elkövethetünk az, hogy nem teszünk semmit,mert azt hisszük, hogy csak keveset tehetünk.

Sydney Smith

Fejér Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Gárdonyi Tagintézménye

A Fejér Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Gárdonyi Tagintézménye 2013 szeptembere óta látja el szakfeladatait az ellátási körzetébe tartozó 12 településen. Jogelőd intézményei Velencei-tó Környéki Pedagógiai Szakszolgálat, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény valamint a Gárdonyi Nevelési Tanácsadó Intézet voltak.

A Fejér Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Gárdonyi Tagintézménye 2013 szeptembere óta látja el a szakfeladatait az ellátási körzetébe tartozó 12 településen. Jogelőd intézményei Velencei-tó Környéki Egységes Pedagógiai Módszertani Szolgáltató Intézmény, valamint a Gárdonyi Nevelési Tanácsadó voltak.

„Osztani magad, hogy így sokasodjál,
Kicsikhez hajolni, hogy magasodjál,
Hallgatni Őket, hogy tudd a világot,
Róluk beszélni, ha szólsz a világhoz!”

(Váci Mihály)

A Fejér Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Gárdonyi Tagintézménye az eredményes három év (2017-2020) után 2020-ban második alkalommal is pályázott az Oktatási Hivatal Bázisintézménye címre, melyet örömünkre ismételten elnyert.

Tagintézményünk szívesen fogadott és fogad ma is pedagógiai, módszertani gyakorlat, szervezési és adminisztrációs tevékenység iránt érdeklődőket, megosztja tapasztalatait. A következő három évben is arra törekszünk, hogy jó gyakorlatainkba betekintést engedjünk és azok esetleges adaptálásában segítséget nyújtsunk az érdeklődők számára.

A bázisintézmény jó gyakorlatai:

  • Korai (3 éves kor körüli) logopédiai ellátás
  • Nyári tábor
  • Szülőklub
  • Memóriabajnokság