„A legmagasabb kitüntetés
mások szolgálata.”

Max Brooks

Fejér Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Martonvásári Tagintézménye

Szeretettel köszöntöm honlapunkon!

A Fejér Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Martonvásári Tagintézménye a járás településein – Baracskán, Ercsiben, Gyúrón, Kajászón, Martonvásáron, Ráckeresztúron, Tordason, Válban – élő, kiemelt figyelmet igénylő gyermekek, tanulók és családjaik, pedagógusaik megsegítésére alakult. Fiatalos, elkötelezett,kiválóan képzett szakembereink valamennyi szakterületünkön magas szintű ellátást nyújtanak a hozzánk forduló családoknak.

A megkésett vagy eltérő fejlődésmenet, illetve a kiemelkedő tehetség komplex megközelítésének jegyében szoros kapcsolatban állunk a Martonvásári Járás védőnőivel, gyermekorvosaival, partnerintézményeink pedagógusaival, illetve a helyi Segítő Szolgálat szakembereivel. Az ágazatközi együttműködés, a folyamatos kommunikáció a biztosítéka annak, hogy a családok időben jutnak a megfelelő ellátáshoz, növelve így esélyüket a társadalmi beilleszkedésre.

Szakmai munkánk minőségére garancia munkatársaink igénye a folyamatos tanulásra, önképzésre, különböző szakmai fórumokon való megjelenésre. Gyermek- és családközpontú szemléletük segíti a szülőket az átlagosnál lassabban, vagy éppen valamely területen kiemelkedően fejlődő gyermekük sajátos körülményeinek elfogadásában, a kihívást jelentő nevelési helyzetek értelmezésében.

A Martonvásári Ügyviteli Telephely mellett a családokat az Ercsi Telephelyünkön is fogadjuk, köszönhetően a két város önkormányzata által nyújtott támogatásnak, a kiemelt figyelmet igénylő gyermekek, tanulók támogatása iránti elköteleződésének.

A tagintézményünkben igénybe vehető szolgáltatásokról honlapunkon teljes körű tájékoztatást talál, mellyel segíteni kívánunk az ellátások közötti eligazodásban. Logopédus, gyógypedagógus, konduktor, gyógytestnevelő és pszichológus szakembereink készséggel állnak a hozzánk fordulók rendelkezésére.

Szabó Antalné
igazgató