„A legmagasabb kitüntetés
mások szolgálata.”

Max Brooks

Logopédiai ellátás

A logopédiai ellátás feladata a beszédindítás, a hang-, beszéd- és nyelvfejlődési elmaradás, a beszédhibák és a nyelvi kommunikációs zavarok javítása, a diszlexia, diszortográfia, diszgráfia, diszkalkulia kialakulásának megelőzése a beszéd technikai és tartalmi fejlesztését szolgáló logopédiai terápiás foglalkozásokon.

A beszédfejlesztő “játszóház” 2019-ben indult a Móri Tagintézményben. Többnyire 2-4 éves gyermekek vesznek részt a foglalkozásokon. Ilyenkor együtt játszunk, énekelünk, mondókázunk. Próbálunk ezeken az alkalmakon kitérni minden olyan területre, ami segíti a gyermekek beszédfejlődését.

A játszóházban nemcsak a beszédproblémás gyermekek és szüleik vesznek részt, hanem olyanok is, akik szívesen fogadnak tanácsokat, játékötleteket tipikus beszédfejlődésű gyermekükkel kapcsolatban. Vannak visszatérő gyermekeink is, valamint egészen kicsi, 16-18 hónapos résztvevőink is.

A foglalkozásokat minden kedden 17:00-tól-18.00-ig tartja Görbedi Katalin logopédus és Boncza Katalin szurdopedagógus kollégánk a szakszolgálat tornaszobájában.