„A legmagasabb kitüntetés
mások szolgálata.”

Max Brooks

Szülőklub

Az FMPSZ Székesfehérvári Tagintézményének Palotai úti telephelyén 2021.10.12-én az EFOP-3.1.6-16-2017-00034 projekt keretei közt került megrendezésre „Bogozzuk ki együtt!” szülőklubunk, melyet a nevelési tanácsadásban és korai fejlesztés, gondozásban nálunk ellátásban lévő, illetve akár már más intézménybe járó gyermekek szüleinek terveztünk.

A szülőklub fő témájául a kölcsönös kommunikáció, a rugalmas viselkedésszervezés és a szociális készségek fejlődése, fejlődési eltérései témákat választottuk, illetve ezekhez kapcsolódóan terveztünk beszélni a szenzoros érzékelés eltéréseiről, valamint az autizmus spektrum zavarról is.

Fontosnak tartottuk, hogy érintett gyermekek szülei az ismeretnyújtó előadáson kívül interaktív gyakorlatokon, játékokon keresztül szerezhessenek tapasztalatot a témához kacsolódó területek eltérő működéséről.

Tóth-Kása Lívia és Virág Anna Noémi pszichológusok segítették a csoportszabályok lefektetését, az ismeretszerzést, és a szerzett élmények feldolgozását, reflexiók megfogalmazását.

Páprádi Anna Bíborka és Rácz-Ketskés Nóra gyógypedagógusok a témák ismertetésén túl a gyakorlatok levezetésével, fejlesztési lehetőségek és eszközök ismertetésével segítették a témában való elmélyülést.