„A legmagasabb kitüntetés
mások szolgálata.”

Max Brooks

„Merj élni, merj álmodni” – Családi játszóház Móron

2022. június 11-én gyerekhanggal, kacagással, nevetéssel telt meg Móron a Szolgáló Szeretet Háza. A Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Móri Tagintézményének munkaközössége egy közös családi játszóházat álmodott és valósított meg, amelyen közel 130 érdeklődő vett részt.

A Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Móri Tagintézményében a beszédindító játszóház szolgáltatásait már harmadik éve vehetik igénybe azok a családok, ahol 2-4 éves gyermeket nevelnek. A programról egyre több pozitív visszajelzés érkezik, emiatt a játszóház folytatása mellett döntöttünk. Ebben a tanévben a játszóházban már kibővült órakerettel és tematikával segítettük a családokat a gyermekekkel közös mozgás, játék, beszéd fejlődéséhez nyújtott ötletekkel.

A családi játszóházba olyan játékokat vittünk, amelyek otthoni környezetben is megvalósíthatók. Lavórhorgászat, óriásbuborék eregetése, buborékfújás, aszfaltrajzolás, zsírkréta firkálás, festékmaszatolás, toronydöntés, akadálypálya kúszással –mászással, hangszerbemutató, kreatív foglalatosság szerepelt a programban.

2022. június 11-én a családi játszóházhoz kapcsolódott Ulrichné Mayernik Lívia kanga-tréner és a lelkes „kangamamik” bemutatója, valamint a Móri Önkormányzati Tűzoltóság csapatának tűzoltó autó bemutatója és a habpartyja.

Fergeteges jókedvre, örömteli pillanatokra, kacagó felnőttekre és vidáman nevető gyerekekre emlékezünk. Köszönjük az ideális helyszínt a móri Református Lelkészi Hivatalnak! Köszönjük a fotókat Belegrai Orsolyának!