„A legmagasabb kitüntetés
mások szolgálata.”

Max Brooks

Városi és megyei védőnői értekezlet

2022. november 9-én, a Fejér Megyei Szent György Kórház Auditóriumában több kollégánk színvonalas előadást tartott a Városi és megyei kollegiális védőnői mentor értekezleten.

Prof.Dr. Bucsi László főigazgató megnyitója és Csősz Katalin, az OKF szakmai osztályvezetője köszöntője után került sor a szakmai programra. 

Először részletesen bemutattuk a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat tevékenységét, majd a gyógypedagógiai tanácsadás, korai fejlesztés és gondozás szakszolgálati feladat ellátásáról esett szó. Kollégáink beszéltek az autizmus spektrum zavar felismeréséről, a korai mozgásfejlesztésről, illetve a neuro-hidroterápia alkalmazási lehetőségeiről. A rendezvényen kb. 200 védőnő vett részt, akik az alábbi prezentációkat hallgathatták meg:

A Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat bemutatása – Dr. Mile Anikó 

Korai intervenció: a  felismeréstől a terápiáig – mit tehet a védőnő? – Nagyné Burka Brigitta 

Autizmus spektrum zavar a korai intervenció területén – Az autizmus ellátása és terápiás lehetőségei a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálatnál – Bordácsné Ágoston Krisztina

Mozgásfejlesztés egyénileg és csoportban – a megkésett mozgásfejlődéstől a súlyosan eltérő fejlődésmenetig – Páprádi Anna Bíborka

A neuro-hidroterápia alkalmazása a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálatban – Fekti Ildikó

Az előadások nagy sikert arattak és a program további részében lehetőség nyílt szakmai kapcsolatépítésre is.