„A legmagasabb kitüntetés
mások szolgálata.”

Max Brooks

Projektzáró Konferencia

2022. március 25-én került sor a Szakmai innováció és fejlesztés a különleges bánásmódot igénylő gyermekekért című, EFOP-3.1.6-16-2017-00034 azonosítószámú, 2018. május 1-től 2022. március 31-ig tartó uniós projekt zárókonferenciájára Székesfehérváron, a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat székhelyén. A négy éves szakmai fejlesztés tapasztalatairól beszámoltak a kedvezményezett intézmények vezetői, neves előadók tolmácsoltak a témához kapcsolódó előadásokat, a programot rajzkiállítás és a részt vevő intézményeket bemutató poszterkiállítás is gazdagította. A konferencián közel 300 fő volt jelen, a rendezvényen a projektet megvalósító pedagógusokon kívül az ágazatközi partnerek meghívott képviselői is részt vettek.

Török Szabolcs tankerületi igazgató köszöntője után Dr. Mile Anikó, a projekt szakmai vezetője mutatta be részletesen a projekt szakmai fejlesztéseit. Ezután Surányi Gáborné, a Móri Gárdonyi Géza Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI intézményvezetője tartotta meg előadását Mindannyian mások vagyunk, de az álmunk azonos – új lehetőségek a Gárdonyisok életében címmel. Lugosiné Neumann Márta, az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI igazgatóhelyettese A befogadást támogató együttműködés a különleges bánásmódot igénylő gyermekekért címmel ismertette a projekt eredményeit. Szépné Reményi Annamária, az Arany János EGYMI Ezredéves Óvodája, Általános Iskolája és Készségfejlesztő Iskola tagintézményvezetője Kicsi út címmel tartotta meg előadását.

A kedvezményezett gyógypedagógiai intézmények növendékei a délelőtt folyamán nagyszerű művészeti bemutatóval színesítették a programot.

Ezt követően Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd tovább folytatódtak a színvonalas, témához kapcsolódó szakmai előadások. Prof. Dr. Szabó Miklós egyetemi tanár, Dr. habil. Vass Vilmos, Dr. Loványi Eszter egyetemi adjunktus, Dr. habil. Kálmán Zsófia gyermekgyógyász főorvos, orvos-jogász, c. egyetemi tanár, Lengyel Zsófi esélyegyenlőségi referens, kommunikációs szakember, parasportoló valamennyien megragadták és megtartották a szakértő publikum figyelmét.

A nap Pál Feri katolikus pap, mentálhigiénés szakember Hogyan segítsünk magunknak és másoknak? A hatékony segítés jellemzői; a hatékony segítő szerepkörei című előadásával zárult.

A projektzáró konferencia méltó megünneplése volt az eltelt, intenzív szakmai munkában és élményekben gazdag időszaknak. A Fehérvár TV alábbi videójában 8p 40 mp-től láthatjátok a rövid összefoglalót.

https://www.fehervartv.hu/video/index/36945