„A legmagasabb kitüntetés
mások szolgálata.”

Max Brooks

Pedagógiai szakszolgálatok 10 éve című konferencia

2023. október 6-án sikerrel zajlott le az intézmény fennállásának tízéves jubileumát is ünneplő, Pedagógiai Szakszolgálatok Hetét záró konferenciánk. A rendezvény az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar előadótermeiben zajlott, ami méltó helyszínnek bizonyult a Pedagógiai szakszolgálatok 10 éve című konferencia lebonyolításához.
A program Mészáros Attila alpolgármester és Prof. Dr. Györök György egyetemi tanár, dékán köszöntőjével vette kezdetét. Ezután Török Szabolcs tankerületi igazgató és Sipos Imre, az Oktatási Hivatal tartalomfejlesztési és tankönyvkiadási elnökhelyettese nyitották meg a színvonalas szakmai napot. Ezt követően Dr. Kiss László pedagógiai szakszolgálati és gyógypedagógiai referens (Belügyminisztérium – Köznevelés-igazgatási Főosztály) előadását hallhattuk A pedagógiai szakszolgálatok helyzete, szerepe a jogalkotó szemszögéből címmel. Dr. Mile Anikó Eszter főigazgató 10 év a köznevelés szolgálatában –szubjektív szakszolgálati tükör című előadásában érzékletesen ismertette az elmúlt évtized szakszolgálati kihívásait.
A rendezvény második felében kiemelkedő szakmai tudással rendelkező kollégáink mutatták be a pedagógiai szakszolgálatok által kötelezően ellátandó szakfeladatokat. Ezúton is köszönjük a kiváló prezentációkat Bordácsné Ágoston Krisztinának, Nagyné Burka Brigittának, Rohár Alexandrának, Várbíró Zitának, Szabóné Tóth Juditnak, Barta Tamásnak, Csernus-Lukács Edinának, Tepszisné Lakatos Henriettának, Kauthné Szabó Ágnesnek és dr. Nochtáné Bakonyi Erikának.
Valamennyi, szervezésben és lebonyolításban részt vevő kollégánk kitett magáért ezen a napon, nélkülük nem lett volna ilyen sikeres a konferencia.