„A legmagasabb kitüntetés
mások szolgálata.”

Max Brooks

Pályaválasztási tanácsadó kollégáink üzemlátogatása

A Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat továbbtanulási- és pályaválasztási munkaközössége ebben a tanévben is folytatta a munkájához kapcsolódó céglátogatásokat. Kiemelten fontos számunkra, hogy lássuk a köznevelésben, majd a szakképzésen át a munkaerőpiacig vezető utat; ismerjük a munkaerőpiac és a cégek pályakezdőkkel szembeni elvárásait. Ezen tudás birtokában hatékonyan tudunk segíteni a 7-es, 8-os, és a középiskolás tanulóknak. A csoportos tájékoztatásainkon el tudjuk mondani a diákoknak, hogy mi vár rájuk egy cégnél – milyenek a munkakörülmények, egy-egy szakmához milyen munkafeladatok, milyen tevékenységek tartoznak. Az elmúlt években jártunk már a Simon Műanyagipari Kft-ben és a Grundfos székesfehérvári gyárában. 

2023. április 25-én látogatást tettünk a Videoton Holding EAS-ban.

Először Ódry Anna PR és Marketing igazgatótól a Videoton-ról, a mai (új – 30 éves) cégről hallottunk előadást, majd Tóthné Halász Judit HR igazgató mondta el, milyen munkakörökbe várnak pályakezdőket, milyen duális képzésekben vesznek részt.

Az előadóink sok-sok kérdést kaptak (sajnos időszűke miatt több bennünk maradt). Majd egy üzemmérnök segítségével bejárhattuk a Videoton legmodernebb (2019-ben átadott) gyárát, megismerhettük a gyártási technológiát, a munkafeladatokat, a munkakörülményéket.Minden kollégának nagyon hasznos volt ez a gyárlátogatás. Köszönjük a szervezéshez nyújtott segítséget a Fejér Megyei Kereskedelmi- és Iparkamarának (Szemerei Nóra Szandra pályaorientációs tanácsadónak) és Videoton Holdingnak (Kálmán Heléna PR és Marketing Munkatársnak).