„A legmagasabb kitüntetés
mások szolgálata.”

Max Brooks

Ortopédiai együttműködési lehetőségek és a team munka fontossága

A pedagógiai szakszolgálat számára, a kliensek hatékony ellátásának elérése érdekében, az ágazatközi együttműködés egyik fontos szegmensének, a szakszerű ortopédiai ellátás folyamatának egy jó gyakorlatát mutattuk be a székesfehérvári műhelymunka során 2019.február 1-én.

Az FMPSZ minden járásából valamint a Székhelyintézményből is érkeztek szakemberek a programra. Nagyné Burka Brigitta a Székesfehérvári Tagintézmény igazgató-helyettese köszöntője után Dr. Besze Tibor gyermekortopéd szakorvos előadását hallgattuk meg. A Székesfehérvári Tagintézmény évek óta szoros együttműködésben látja el klienseit oly annyira ágazatok valamint az EGYMI által ellátott súlyosan, halmozottan sérült gyermekek is részt vesznek a vizsgálaton és segédeszközöket készítenek nekik, évi két alkalommal.

A Dr. Besze Tibor hangsúlyozta a team munka fontosságát, a különböző szakterületen végzett szakemberek közös döntéseit a segédeszközök kiválasztásánál, kialakításánál. Fontosnak tartja megbeszélési lehetőséget, a visszajelzést, a meghatározott időközönkénti ellenőrzést. Bemutatta a környezetünkben található eszközöket a támogatás szempontjából. Számos segédeszközt mutatott be, melyek elérhetőségeit és lehetőségit néhány példán keresztül a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőn keresztül a SEJK – Online Segédeszköz Jegyzék segítségével is bemutatott.

Az előadás követő szünet után 3 asztalnál szakmai beszélgetések, műhelymunkák kezdődtek meg a doktorúr valamint az Ortomix segédeszközgyártó Kft ortopédiai műszerészei közreműködésével.

Az egyedi gyártású segédeszközök tárházából, ortézisekkel, modulokkal, sínekkel ismerkedtek a szakemberek. Ellátási, együttműködési lehetőségekről beszélgettek csoportokban az érdeklődők. Számos megoldás és jövőbeni cél fogalmazódott meg ezen a délutánon.