„A legmagasabb kitüntetés
mások szolgálata.”

Max Brooks

Farsangi játszóház Sárbogárd

Farsangi játszóház a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat
Sárbogárdi Tagintézményben

2019-02-25

A Szakmai innováció és fejlesztés a különleges bánásmódot igénylő gyermekekért EFOP-3.1.6. pályázat keretében megrendezésre került tagintézményünkben a Farsangi játszóház, Fekti Ildikó, Sepsi-Fejes Tünde, Szabóné Bögyös Orsolya irányításával.

A rendezvényen az egybegyűlt résztvevők (gyermekek, szülők, nagyszülők, testvérek) köszöntése után hangszerekkel kísért mondókázással, énekléssel hangolódtunk a farsangra.

Gyermekek és felnőttek a farsanghoz szorosan kapcsolódó kézműves tevékenységeken vehettek részt. Együtt készíthettünk lufi bohócokat vágás, ragasztás technikájával, álarcokat díszíthettek különböző motívumokkal, farsangi szörnyecskét gyárthattak különböző alapanyagok felhasználásával. Közben sült a farsangi fánk, amelyet színes cukorkákkal, csokidarával, kókusszal díszíthettek, majd el is fogyaszthattak. Akinek volt elég bátorsága, az arcfestést is kipróbálhatta. Közben fogyott az édes és a sós sütemény, és a szörp.

A tevékenységben elfáradt gyermekek a játszósarokban pihenhettek, kipróbálhatták a fejlesztő játékokat, zenét hallgathattak.

11 órakor a nagyobb gyerekektől elköszöntünk, és Ringató programunkra vártuk a legkisebbeket. A mondókás, dalos foglalkozáson ölbeli játékok erősítették és mélyítették el az anya-gyerek kapcsolatot.