„A legmagasabb kitüntetés
mások szolgálata.”

Max Brooks

A tehetséggondozásról

2021.06.23-án a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat tehetséggondozás szakfeladatának bemutatásával folytatódott tevékenységeink ismertetése a székesfehérvári Vörösmarty Rádióban.

Dr. Nochtáné Bakonyi Erika, a FMPSZ Székesfehérvári Tagintézményének tehetségkoordinátora, munkaközösség-vezető, valamint Lakos Angéla, a FMPSZ Dunaújvárosi Tagintézményének tehetségkoordinátora foglalták össze a területtel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

Érintették a tehetséggondozó tevékenység segítő jellegét az intézményháló, családok, kliensek szempontjából. Kiemelték a tehetségjegyek megjelenési lehetőségének sokszínűségét, bemutatták a tehetséggondozó koordinátori munka elemeit és céljait. Ismertették azt is, hogyan lehet tehetségazonosítást kezdeményezni – ez történhet a szülő kezdeményezésére egyénileg, de a gyermeket/tanulót ellátó nevelési-oktatási intézmény javaslatára is. Bemutatták a szakszolgálati tehetséggondozó munka során már kialakított jó gyakorlatokat, eredményeket, végül köszönetüket fejezték ki a médiaszereplés lehetőségéért.