„A legmagasabb kitüntetés
mások szolgálata.”

Max Brooks

A járási szakértői bizottsági tevékenységről

2021.07.07-én a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat járási szakértői bizottsági tevékenységének bemutatásával folytatódott szakfeladataink ismertetése a székesfehérvári Vörösmarty Rádióban.

Móricz Julianna, a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Sárbogárdi Tagintézményének igazgatóhelyettese, a járási szakértői bizottsági tevékenység munkaközösség-vezetője és Pápai Katalin Andrea, a Székesfehérvári Tagintézmény igazgatója tájékoztatták a hallgatókat a szakfeladathoz kapcsolódó legfontosabb információkról.

Elsőként szó esett arról, hogy a járási szakértői feladat hogyan illeszkedik a pedagógiai szakszolgálat rendszerébe. A hallgatók megismerhették a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézség fogalmát, a háttérben meghúzódó tüneteket, tünetegyütteseket, a szakértői vizsgálatra való jelentkezés lehetőségeit, a vizsgálat folyamatát. A szakemberek néhány példával szemléltették, hogy a vizsgálat során, illetve a szakértői vélemény javaslatában milyen egyéb szakterületi kapcsolódási pontok adódhatnak. Zárásként a beiskolázásra vonatkozó eljárásokról kaphattak információkat a Vörösmarty Rádió hallgatói.