A koronavírus járvány miatt a megszokott életvitelünk hirtelen megváltozása, az aggodalom, tehetetlenség, bizonytalanság nehéz helyzetet jelent és komoly alkalmazkodást igényel mindenki részéről. Ez krízishelyzetnek tekinthető, mivel nincsenek rá ismert, bevált megoldási mintáink.

A Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálatnál 2020. április 7-től elindul egy, speciálisan a járványhelyzetre reagáló, a pedagógusok és a szülők online/digitális módon történő megsegítését célzó szolgáltatáscsomag.

Dr. Halász József gyermek- és ifjúságpszichiáter szakorvos, Dr. Lakatosné Pintér Anita konduktor-tanító és Hargitai Enikő gyógypedagógus vezetésével keddenként 11.00 órától 6 héten keresztül online konzultációsorozatot tartunk a Fejér megyei pedagógusok részére.

Második időpont: 2020. április 14. kedd 11.00-12.00

A csoportos online konzultáció a Zoom rendszerén keresztül történik. Igyekszünk minden jelentkező pedagógusnak legalább egy konzultációt biztosítani. A konzultáció linkjét a megadott e-mail címekre küldjük el a konzultáció kezdetén (közvetlenül 11 óra előtt), így lehet részt venni a programon.

A konzultációs alkalmak regisztrációs linkje:

https://docs.google.com/forms/d/1SIY2NYIYejyAQAGcRKhe1w3p7qKD7jM5DB4wEPKoVNw/viewform?edit_requested=true

Emellett krízistanácsadásban jártas szakemberekből álló pszichológus teamünk 2020 áprilisától telefonos, illetve online (skype) konzultáció keretében nyújt pszichológiai segítséget szülők számára a gyermekekkel és a család működésével kapcsolatos nehézségek leküzdéséhez. A konzultáció egyéni, vagyis a jelentkező és a pszichológus részvételével zajlik, maximum 3-5 alkalommal. Az alábbi e-mail címen várjuk a koronavírus járványhelyzet, a megváltozott körülmények miatt segítséget kérő szülők levelét:

fejermegyekrizisvonal@fejermepsz.hu.

Kérjük, az e-mailben röviden írják le néhány sorban a problémát. Kollégáink néhány napon belül felveszik a jelentkezőkkel a kapcsolatot.

 

Más csatornákon is segítjük a pedagógusokat, szülőket és közvetve a gyermekeket is. Szülőknek és gyermekeknek készül a járvány után az intézménybe történő visszatérést segítő digitális kiadványunk, melynek pszichológus szerzője jártas nevelési problémák megoldásában. Tematikus youtube videók is készülnek a járványhelyzet által generált családi feszültségek kreatív megoldásáról, pszichológus és gyógypedagógus alkotókkal, szereplőkkel.

 

Várjuk a segítségre szoruló szülők, pedagógusok jelentkezését!