2018.03.05 és 2018.03.09-között került megrendezésre a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat szakmai bemutatkozó hete, immár második alkalommal.

2018.03.05-én, a már hagyományosnak tekinthető, Tehetséggondozó Konferencia programja indította Székesfehérváron a szakmai fórumok heti sorozatát, a FMPSZ Székesfehérvári Tagintézmény és a FMPSZ Tehetséggondozó munkaközössége szervezésében.

A szakmai fórumon neves előadók elméleti ismeretközlésére és a helyi jó gyakorlatok bemutatására került sor. A rendezvényen első alkalommal, nagyobb létszámmal jelentek meg olyan diákelőadók is, akik tehetséggondozásban részesülnek és elvégzett munkájukat mentoruk a nyilvánosság előtt történő bemutatásra alkalmasnak tartotta. A program szervezésében szintén első alkalommal vállaltak részt, széles körben az oktató- nevelő munkát végző intézmények a megyénkből.

.

Általános és középfokú iskolák diákjainak munkáiban is gyönyörködhettek a részvevők. Kiállításon, illetve személyes produkciók révén találkozhatott a közönség kiemelkedő tehetségüket bontakoztató tanulókkal, vagy azok munkájával.

.

A diák bemutatkozások során is első alkalommal jelent meg más megye tehetséges diákja is, aki versmondásával kápráztatta el a hallgatóságot. Az SNI körbe tartozó diákok bemutatkozásra eddig nem került sor az előző konferenciákon, így ezt a hiányt is igyekeztek pótolni a szervezők ezen a rendezvényen

.

Az iskolák által összeállított és megküldött videós bemutatkozásokat ITT! tekinthetik meg.

Továbbra is fókuszban szeretnénk tartani a tehetséggondozó a területünkön megvalósuló tehetséggondozó munkát. Hangsúlyozni kívánjuk az intézményi tehetséggondozó munka fontosságát, a jó színvonalú törekvéseket, eredményeket, a tartalmilag és területileg széles spektrumot. A konferencia idején az ismeretbővítéshez további fórumot is biztosítottunk.

Széleskörű szakirodalom megismerésére és megvásárlására adott alkalmat a könyvkereskedelemben megvásárolható könyvek jelenléte.

A konferencia elégedettségi kérdőíveinek elemzése arról erősített meg bennünket, hogy a résztvevők jellemzően nagyon elégedettek voltak a szakmai tartalommal, az előadások minőségével, hangulatával és a szervezéssel egyaránt. Megfontolásra szánt jelzésüket a jövőre tekintve nagyon hasznosnak és igazán konstruktívnak értékeltük. Köszönjük javaslataikkal nyújtott segítségüket a további szervezőmunkánkhoz!

Konferenciát összesen 180 résztvevő tisztelte meg. A létszám jelzi, hogy az oktatásban és azzal foglalkozó egyéb segítő körben nagy az érdeklődés és a tudásvágy a tehetséggondozás megértése és ahhoz kapcsolódó értő feladatvégzés, egymás munkáinak, törekvéseinek megismerése. A terület specifikus tartalom befogadására és újra gondolására, lehetőségek keresésére nagy az érdeklődés.

AZ FMPSZ SZÉKESFEHÉRVÁRI TAGINTÉZMÉNYE ÉS A FMPSZ TEHETSÉGGONDOZÓ MUNKAKÖZÖSSÉGE KÖSZÖNI AZ ISKOLÁK ÉS EGYÉB SZERVEZETEK EGYÜTTMŰKÖDÉSÉT, A SZOLGÁLTATOTT BEMUTATKOZÓ ANYAGOKAT! PÉLDAÉRTÉKŰ ÖSSZEFOGÁST VALÓSÍTOTTAK MEG RÉSZVÉTELÜKKEL.

Különösen köszönjük a közreműködést:

Sárbogárdi Mészöly Géza Általános Iskola

Sárszemtmiklósi Általános Iskola

Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola

Székesfehérvári Arany János EGYMI

Székesfehérvári II. Rákóczi Ferenc Magyar- Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

Székesfehérvári Szénatéri Általános Iskola

Kodolányi Gimnázium és Szakgimnázium Székesfehérvár

Tóparti Gimnázium és Szakgimnázium Székesfehérvár

Székesfehérvári Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI

Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium

Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola Székesfehérvár

Fehérvár AV 19 Alapítvány

Óbudai Egyetem Székesfehérvár

Dunaújvárosi Egyetem