Szakszolgálati nyár

 

Pedagógiai Szakszolgálatunk egész évben, folyamatosan fogadja a hozzánk érkező gyermekeket és családjaikat.

Munkatársaink a nyár folyamán a tanévben megszokottól eltérő, változatos tevékenységekkel várták a gyermekeket. Az egyéni korai fejlesztő foglalkozások, logopédiai órák, alapozó és TSMT terápia valamint a pszichológiai ellátás egyeztetett időpontokban zajlott, beszédindító csoportjainkat hetente egyszer fogadtuk. Júliusban két héten át intenzív terápiás foglalkozást szerveztünk a jelentkezőknek. A két hét alatt komplex fejlesztést kaptak a gyermekek, játékos mesefeldolgozás színesítette napjaikat, terápiás kutyák érkeztek hozzájuk. Nagy sikere volt a felső tagozatosoknak meghirdetett „Labdageometria” foglalkozásoknak, melyet kollégáink matematikus hallgató bevonásával vezettek. A foglalkozás célja a matematikai-logikai gondolkodás fejlesztése és a matematika tanulásának megkedveltetése.

A foglalkozásokon, szülők hozzájárulásával készült képeket az érdeklődők honlapunkon megtekinthetik (Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat/Martonvásári Tagintézmény: http://fejermepsz.hu/?page_id=1842).

Nyári programjaink támogatója a Harmonikus Fejlődés Alapítvány volt, ezúton köszönjük az anyagi hozzájárulást, mely lehetővé tette a terápiás kutyák bevonását és új fejlesztő eszközök beszerzését.

Szeptembertől az ellátás a tanévben megszokott módon folytatódik, intézményünk hétfőtől csütörtökig 8-16 óráig, pénteken 8-14 óráig tart nyitva. A lap következő számaiban nyolc szakfeladatunkhoz kötődő tevékenységünket mutatjuk be részletesebben.

 

Szabó Antalné

igazgató