2016. november 18-án háromórás workshopot tartottunk a FMPSZ Székhelyintézményében.

A „Resztoratív konfliktusmegelőzési és konfliktuskezelési technikák” c. program célja az iskolai konfliktusok resztoratív körmódszerrel történő megoldásának bemutatása volt az érdeklődő pedagógusok számára.

A rendezvény a Békés Iskolák program szellemisége mentén szerveződött, a workshopot a Zuglói Békítő Team tagja, Adler Katalin vezette, aki a Zuglói Közbiztonsági non-profit Kft prevenciós koordinátora és a Békés Iskolák hálózat hazai szerveződésének egyik facilitátora. A műhelymunkán négy székesfehérvári általános iskola – az István Király Általános Iskola, a Széna Téri Általános Iskola, a Munkácsy Mihály Általános Iskola és a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola – pedagógusai vettek részt, valamint jelen voltak a FMPSZ iskolapszichológiai munkaközösségének és vezetőségének tagjai is.

Kata nagyszerű műhelymunkát tartott, a résztvevők a filmelemzés és resztoratív forgatókönyv írás módszerein keresztül valódi gyakorlati útmutatást kaphattak az iskolákban felmerülő enyhébb és súlyosabb konfliktusok, viselkedési problémák békés rendezési lehetőségeiről.