2018. május 11-én már negyedik alkalommal került sor a hagyományos sárbogárdi konferenciánkra. Idén a “Coping, mindfulness – a szorongás legyőzhető!” címmel szerveztük meg programunkat. A rendezvény iránt ismét igen nagy volt az érdeklődés, több, mint 200 fő regisztrált be a konferenciára.

 

Először Pál Feri atya katolikus pap, mentálhigiénés szakember „Szorongástól az önbecsülésig” címmel tartott nagysikerű előadást.

 

A plenáris nyitóelőadás után párhuzamosan futó prezentációkon, workshopokon és kerekasztal-beszélgetésen vehettek részt az érdeklődők.

.

A színes programkínálatból mindenki talált kedvére valót: Dr. Pressing Lajos a buddhizmus és a mindfulness kapcsolatáról, Dr. Mogyorósy-Révész Zsuzsanna az érzelmi szabályozás szerepéről, Sándor Éva pedig az óvodások szorongásairól tartott nagyszerű előadást.

.

A műhelymunkákon résztvevők Hegyi Dorottyával az asszertív kommunikációról, Szebeni Violával a kamasz pszichodráma módszeréről, Bordácsné Ágoston Krisztinával pedig a tanulás és a stresszkezelés kapcsolatáról hallhattak értékes információkat.

.

Dr. Mohácsi Rita és Boda Györgyi a gyermekkori szorongás kezelési lehetőségeiről, Nagy Eszter a Varázsjáték iskolai alkalmazásáról, Dr. Miklósi Mónika pedig a mindfulness szülőcsoportok tapasztalatairól tartott érdekfeszítő workshopot.

.

Jövőre szándékunk szerint hasonló színvonalon ismét megszervezzük programunkat. Köszönjük mindenkinek a lelkes részvételt!