Minolta DSC

Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Pályaválasztási Tanácsadó

Cím: 8000 Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.

Tel.: 06 22 316-302

E-mail: palyavalasztas@fejermepsz.hu

 

Továbbtanulási, pályaválasztási tanácsadás formái:

Pedagógiai tanácsadás:

A tanácsadás folyamán megvizsgáljuk a tanuló érdeklődését, pályaorientációs kérdőívet töltenek ki. A tanulmányi eredmény és az érdeklődési irányultság figyelembevételével javaslatot teszünk az iskolaválasztásra vonatkozóan.

Ez a tanácsadás akkor javasolt, ha a tanuló kevésbé ismeri a továbbtanulás lehetőségeit, a középiskolák kínálatát és a felvételivel kapcsolatos tudnivalókat. A tanácsadás során lehetőség nyílik a gyermek számára szóba jöhető pályák, szakmák részletesebb megismerésére, a pályakövetelmények tisztázására, valamint főbb érdeklődési irányok kijelölésére.

Pszichológiai tanácsadás:

Azon tanulóknak ajánljuk, akik tanácstalanok a képességeiket, érdeklődésüket illetően, vagy ellentmondást éreznek képességeik és tanulmányi eredményük között.

A pszichológiai tanácsadás során objektív pszichológiai mérőeszközök segítségével reális képet kapunk a tanuló szellemi terhelhetőségéről is. A vizsgálat eredményei alapján a tanuló ajánlást kap a továbbtanulás lehetséges irányát illetően.

A pszichológiai tanácsadás során a gyermekek először képesség- és érdeklődésvizsgálatokat töltenek ki, majd ezt követi a teszteredmények szülő jelenlétében történő megbeszélése, a továbbtanulási javaslat megfogalmazása.

Időtartama minimum 60 perc.

A sajátos nevelés igényű, valamint a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézségekkel küzdő tanulók ellátása is a pszichológiai tanácsadás keretében történik. A pszichológusnő a Szakértői Bizottság, illetve a Nevelési Tanácsadó véleményét kéri a tanácsadáshoz, valamint a gyermek ellenőrzőjét. Mivel a vizsgálati eredmények az előzetes véleményekből láthatók, ezért ezen tanulók esetében nincs szükség tesztírásra.

Letölthető dokumentumok:

Jelentkezési lap továbbtanulási és pályaválasztási tanácsadásra 2017

Galéria:

FaliújságFolyósó

IMG_0977Iroda