A Telekom és a T-Systems önkéntes munkatársai dolgoztak 2017. október 13-án az FMPSZ Gárdonyi Tagintézményében. Munkájuk eredményeként megszépült, parkolóval, egy kültéri játékkal, valamint kültéri paddal és díszfákkal gazdagodott az intézmény udvara.

20171013_110026

A segítőkész önkéntesek egy csoportja a kültéri rugós játék környezetét parkosította. Facsemetéket és virágokat ültettek, míg a többiek a parkolót alakítottak ki. Zúzott követ terítettek el az előre kialakított terepen, majd lapvibrátorral tömörítették. A szakszolgálati dolgozók eközben kávét, teát főztek, zsíros kenyeret készítettek és gyümölcsöt kínáltak a lelkes csapatnak, akik villámgyorsan haladtak az elvégzendő munkákkal. Ahogy csökkent a feladatok listája, úgy jöttek a jobbnál jobb ötletek, hogy mi az, amiben még szívesen segítenének. Így került sor az ablakkeretek, és a korlát mázolására is. Kora délutánra igazán látványos lett a változás a Gárdonyi Tagintézmény környezetében, amit nem csak a járókelők, hanem a város polgármesetere is örömmel szemlélt.

20171013_130137

A változásnak a legjobban azok a gyerekek örülhetnek, akik vizsgálatra vagy terápiára érkeznek hozzánk a tevékeny nap után. „Itt még játszótér is van!” – hallottuk az örömteli kiáltásokat.

Mi, a Gárdonyi Tagintézmény dolgozói ezúton is szeretnénk megköszönni mindenkinek a munkáját, aki részt vett az „önkéntes nap” megszervezésében, előkészítésében és lebonyolításában.

KÖSZÖNJÜK!


Category: Gárdony