2016. november 17-én a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Enyingi Tagintézménye és a Lurkó Kuckó Egyesület közös szervezésében került megrendezésre a Koraszülöttek Világnapjához kapcsolódó családi nap.

Magyarországon ma az élve születésekből a koraszülések becsült átlaga 8,3 %. A koraszülöttség orvosi, pszichés, kognitív és szociális szempontból a gyermek testi-szellemi fejlődésének rizikóit hordozhatja magában. A probléma az egész családot krízishelyzetbe hozhatja. A Koraszülöttek Világnapjához kapcsolódó családi nap fő célja volt, hogy segítse a szülőket lassabban fejlődő gyermekük elfogadásában, az optimális családi kapcsolatok és a jobb életvitel kialakításában. A családok láthatják, hogy nincsenek egyedül problémáikkal, informálódhatnak, hogy hol, milyen segítséget kaphatnak. A Pedagógiai Szakszolgálat szakembereivel való személyes találkozás hosszú távú kapcsolatokat alakíthat ki, mely a lassabban fejlődő gyermekek szempontjából nagyon fontos.

Felejthetetlen nap volt! Jó volt látni a sok mosolyt, hallani a gyerekek vidám nevetését. A szülők szemében apró fény csillant meg, talán egy könnycsepp. Ezen a délutánon Mindenki átadta magát a játék örömének.

.

Támogatóink voltak:

Vas Gereben Művelődési Ház Enying

La-Cuki Lajoskomárom

Galérius Fürdő Siófok

“Fehérvár Travel” Alapítvány Székesfehérvár

Simon Pékség Enying

Wanderer Pékség Lajoskomárom

Kabóka Lovastanya

Dégi Agrár Zrt.

Dégi Szabadság Mg. Kft.

Névtelenséget kérő jótevők!!!!

A képeket készítette: “Vörös Roland Látlak Photostudio”

Köszönjük!!!!

Kapcsolódó videók és cikkek:

Lurkó Kuckó Egyesület fejlesztési eszközöket nyert a Fehérvár Travel Alapítvány pályázatán

Játékok a jövőnek – Egymillió forintért vásárolhattak fejlesztőeszközöket

 


Category: Enying , Koraszülöttek Világnapja