2016. augusztus 29-én Parrag Bianka és Gedő Ágnes pszichológusok, a Fejér Megyei Békítő Team tagjai a Békés Iskolák kezdeményezés keretében megtartották az első, Békés és biztonságos közösség – az iskolai bántalmazás jelenségének megértése és megelőzése c. tréninget a Székesfehérvári István Király Általános Iskolában.

20160829_134126(1)

A képzés célja az volt, hogy a pedagógusok olyan foglalkozássorozat megtartásához kapjanak tartalmi és módszertani segítséget, melynek során körbe tudják járni a gyerekekkel a bántalmazás jellemzőit, tudatosíthatják a bántalmazás hatásait, és a gyerekekkel közösen megoldási lehetőségeket dolgozhatnak ki a megelőzésre. A közösen megalkotott csoportszabályok a későbbiekben lehetővé teszik a kialakult konfliktusok kezelését is.

20160829_134323(1)

Az egész napos program nagyon jól sikerült. 16 fő vett részt a tréningen, pedagógusok és a pedagógiai munkát segítő szakemberek egyaránt jelen voltak. A csoporttagok végig aktívan, lelkesen és motiváltan dolgoztak. Szinte mindannyian azt fogalmazták meg elvárásként, hogy a tréningen konkrét, gyakorlati segítséget szeretnének kapni, és a program végén úgy érezték, hogy ez a célkitűzés megvalósult. A közeljövőben többen tartanak majd iskolai bántalmazást megelőző foglalkozásokat az osztályukban.

20160829_140538(1)

 


Category: Békés iskolák , Székesfehérvár